zaterdag, maart 15, 2008

50 channels...

Sinds kort hebben we het op ons werk: internetradio!
Nakker was zo slim geweest om zijn oude luidspreker boxjes mee naar het werk te nemen. Dat, gecombineerd met het feit dat I.T.-collega H. beweerde dat we op de nieuwe zwarte terminal kastjes prima internet radio zouden moeten kunnen ontvangen, zorgde er voor dat we besloten dat we ons audio gewijs maar eens moesten upgraden naar de eenentwintigste eeuw.
Enig geklungel met kabeltjes later klonk er inderdaad het heldere geluid van digitale radio door de boxen. Verbazing alom en een lichte euforie maakte zich van ons meester. Een gevoel dat meteen weer wat getemperd werd toen het duidelijk werd dat mijn activiteiten op de computer, zoals hard werken, duidelijk invloed hadden op de weergave van het geluid. Elke keer als ik een bewerking uitvoerde in het onvolprezen SAP systeem leek het alsof het hart van de radio even oversloeg. Alsof de betreffende zanger of zangeres even last had van de hik.
Nu bleek dat ik vaker hard werkte dan ik zelf dacht. Op een gegeven moment zat het tempo er zo in dat collega M. me verzocht daar even mee op te houden, met dat hard werken. Het verpestte de ontvangst nogal.
Naast het haperende geluid was er nog een ander probleem. Het aanbod van zenders was opeens zo overweldigend, dat we moeilijk een keuze konden maken. Gingen we voor de gebruikelijke kanalen, radio 3, 538, of Q? Of gingen we voor een meer gespecialiseerd kanaal, radio 10 Eighties hits, Arrow Jazz, of City FM voor al uw favoriete classic rock nummers? Of moesten we maar een schema opstellen, een soort menu dat we per dagdeel zouden kunnen vaststellen?
Na een weekje luisteren naar verschillende zenders viel het eigenlijk op dat het bij de meeste kanalen vooral om de hits gaat. Uitgekauwde liedjes, recent of uit het verleden waar dankzij teveel draaien geen smaak meer aan zit. Wanneer komt er eens een zender waar een leuk, interessant en geïnspireerd persoon met verstand van muziek nou gewoon eens draait wat hij of zij zelf leuk vind? Een radiostation waar je eens een keer wat nieuws hoort. Een beetje zoals Hans Dulfer vroeger s’nachts na twaalven wel eens deed voor de VPRO radio. Radio die er niet in de eerste plaats op is gericht om platen te verkopen.
Ik kreeg nu wel heel erg het gevoel dat Bruce Springsteen ooit eens treffend verwoordde: “50 channels en nothing on”.

Labels:

5 Comments:

 • Mart Smeets draaide in zijn "For the record" nogal veel 'onbekende' nummers die me erg bevielen.

  Tegenwoordig bestaat het programma bestaat nog steeds maar op een onmogelijk tijdstip om fatsoenlijk te luisteren.

  By Anonymous Roelof, at 16 maart, 2008  

 • Haha, dat is toch een beetje lullig dat je niet meer goed naar de radio kunt luisteren als je doet waarvoor je eigenlijk op kantoor aanwezig bent ;-). Wij luisteren meestal naar KinkFM op het werk, maar soms ben ik dat ook helemaal zat, omdat ook daar veelal dezelfde nummers en artiesten voorbij komen. Dus dan schakelen we weer even over op Veronica en zingen we mee met de oude hits.

  By Anonymous She, at 16 maart, 2008  

 • Meezingen met gouwe ouwe.. Ipv naar nieuwe muziek luisteren. De ouderdom maakt vele slachtoffers.
  Arrow JAzz vind ik het beste te pruimen . Om 4 uur naar de Koen en Sander show . Ik vind trouwens dat deze show beter de de Sander Show mag heten. Koen als Jan Papparazzi.

  By Anonymous karel nakker, at 16 maart, 2008  

 • Dinsdag krijgt één van de brugklassen een les over recensies van mij. Misschien moet je gewoon even meedoen ;-)

  Maar serieus...ik ken het probleem. Ik kan alleen een recensie schrijven over een voorstelling, een boek of over muziek, als het niet iets is wat ik zèlf heel graag wil zien.

  Als ik naar Jan Smit zou moeten, dan zou het me goed lukken...maar van Earth Wind & Fire (afgelopen vrijdag dus gezien, yeah!!!)...lukt dat dus niet. Ik ben haast een beetje sprakeloos dan...enzo...

  By Anonymous BoogieCat, at 16 maart, 2008  

 • Oh...en Roisin Murphy is VET. KeiVET (zoals mijn nieuwste skatje van een schoondochter het zou zeggen) !

  By Anonymous Cat, at 16 maart, 2008  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader