woensdag, februari 27, 2008

"Who are you wearing?"

Natuurlijk keek ik afgelopen zondag (Oscar night) mee naar de "Live from the red carpet" show van “E!”. Met een half oog weliswaar, want zo interessant als K. zal ik die flanerende filmsterren wel nooit gaan vinden. Daarbij waren de presentatrices dit jaar erg irritant. De toon was al gauw gezet toen een van hen, de over het paard getilde (ex)vrouw van rap producer Russell Simmons eerst naar haar miljoen dollar kostende haarspeld wees en vervolgens naar het gebrek aan juwelen in de outfit van haar co-presentatrice.
Nog geen vijf minuten later, toen de eerste beroemdheid voor de camera gesleept werd klonk de beruchte zin, de vier woorden die me altijd met afschuw vervullen: “Who are you wearing?”. Een vraag die mijn gedachten onwillekeurig in de richting van films als “The silence of the Lambs” sturen. Had de filmster in kwestie inderdaad het skelet uit de beroemde mode ontwerper verwijderd en was ie vervolgens zelf in het velletje gekropen? De koppen zouden de volgende dag vet zijn in de roddelbladen en de presentatrices van “E!” zouden hun schande uitspreken. Maar vooral over het feit dat de outfit in kwestie dan te origineel en gewaagd zou zijn.
Wát je draagt doet er namelijk niet toe op de rode loper. Het gaat er om dat er op het labeltje achter in de jurk een beroemde naam staat. Een Valentino, een Dolce & Gabbana of desnoods Calvin Klein. Als stramme robots lopen de acteurs en actrices over het lange stuk tapijt, reclame te maken voor de mode giganten, het groot kapitaal. De mannen steevast in een zwarte tux en de vrouwen dit jaar bijna allemaal in een rode jurk.
En die enkele keer dat er iemand wat raars probeert te doen, zoals Bjork een aantal jaren terug in haar zwanenjurk, barsten mensen in lachen uit, of worden zelf kwaad over het feit dat iemand het lef heeft gehad om af te wijken en zelf iets te bedenken. Zo creatief en origineel als deze mensen in hun films kunnen zijn, zo conformistisch, conservatief en gedwee zijn ze op de rode loper. Hier heb ik maar een woord voor over: “Bah!”
Volgend jaar kijkt het halve oog gewoon met het andere mee, in een boek of zo.

Labels:

7 Comments:

 • Ik kijk gewoon niet.

  By Blogger Pascal, at 28 februari, 2008  

 • Ik kijk ook niet. Spaart een hoop ergernis. En hoera voor Bjork!

  By Anonymous Cat, at 28 februari, 2008  

 • AXI Schoen 25Eur
  C&A broek 29 EUR
  We onderbroek 9 EUR
  V&D jasje 25 EUR
  Sting T-shirt 10 Eur
  Sokken van onbekende herkomst.

  By Anonymous karel nakker, at 28 februari, 2008  

 • zwarte leren riem 10tje en kruitvat jas van 15 Euro om het af te maken !

  By Anonymous voor de volledigheid, at 28 februari, 2008  

 • Lijkt me een moi plan. Hoewel je natuurlijk niet tot volgend jaar hoeft te wachten met het lezen van een boek -)

  By Anonymous Virginie, at 01 maart, 2008  

 • pak armani 1050 eur
  sokken diesel 149 euro
  slip b.borg 198 euro
  blouse oger 310 euro
  schoenen bommel 825 euro
  Je moet toch wat aan....

  By Anonymous pakman, at 04 maart, 2008  

 • Pakman laat zich enerzijds afzetten, en weet anderzijds de koopjes bij Oger wel te vinden ;-)

  B. Borg..in de aanbieding al voor 19,95. In zwart. Mét mooie rand voor boven de broek. Neef B. was er erg mee in zijn nopjes. Maar da's dan ook een Borg-man. Zonder geld. Gelukkig perst tante C. af en toe deskundig een klant af :-P

  By Anonymous Tante Cat, at 05 maart, 2008  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader