dinsdag, maart 04, 2008

Bubbels

“Nou, eigenlijk gebruiken we hem bijna nooit”, zei de sympathieke man terwijl we in de badkamer stonden. Alsof iemand met een gigantische LCD breedbeeld t.v. aan de muur beweerde dat hij er alleen maar het nieuws op keek, zo absurd klonk die opmerking ons in de oren. De vorige eigenaar van ons nieuwe huis keek bij de eerste bezichtiging zonder zichtbare emotie naar het fantastische bubbelbad dat naast de mooie tuin zo ongeveer de hoofdattractie van de woning was. Het porseleinen gevaarte deed ons bijkans in gejubel uitbarsten. “We nemen hem!” wilden we roepen, “en het huis ook!” maar we moesten cool blijven, want dat was beter voor de onderhandelingen, een fase die we bijna oversloegen, want de woning was ook nog eens redelijk ver onder ons budget en we waren bang om wederom naast het net te vissen.
Nu, enkele maanden verder, blijkt het bad een doorslaand succes. Het wordt intensief gebruikt, zelfs door mij (voorheen toch eerder een douche mens). Badderen is eindelijk leuk!
Proefondervindelijk kwamen we er achter dat een dopje badschuim in het water bij standje “harde bubbels” het bad doet veranderen in een noordpool landschap waarbij de ijsschotsen zo hoog boven je uit torenen, dat je aan het eind de uitgang van het bad niet meer vind.
Daarom bekeerden we ons tot de badolie. Een paar druppels in het water en je geurt alsof je een uur geknield hebt op een bed violen.
Een uurtje in de bubbels maakt overigens dat je zo ontspannen en gaar gekookt uit het water komt dat je alle stress van de afgelopen dag vergeten bent. Zelfs het vervelende nieuws van vandaag, dat we die negenhonderd euro van het bad in ons oude huurhuis (dat we destijds zelf betaald hadden) toch niet terug krijgen, terwijl ons dat toch tot twee maal toe beloofd was door de opzichter, lijkt vijf minuten geleden met het badwater te zijn weg gespoeld. Of ligt daar toch nog een restje onbetrouwbaar woningbouwvereniging water op de bodem van het bad? Zo’n druppel leugenachtig vocht, van mensen die je eerst van alles beloven, maar je later van een koude kermis laten thuiskomen? Grrrr! Ik denk dat ik het bad maar weer even vol laat lopen.

Labels:

4 Comments:

 • Woningbouwvereniging: BRRRRRRRRRRRRR!!! Hopelijk helpt de ontspanning in je nieuwe bad voldoende...

  By Anonymous Cat, at 05 maart, 2008  

 • Ook wij hebben een bad, en hoewel ik van tevoren dacht daar heel vaak gebruik van te maken, valt het erg tegen. Misschien ligt het eraan dat er geen bubbelstand op zit en het een beetje saai is? Zelfs een muziekje en een boekje kunnen mij het bad niet in lokken...

  By Anonymous TafelDertien, at 05 maart, 2008  

 • Geef mij nou juist maar die ijsbergen en laat het bad achterwege ;-)

  By Anonymous Virginie, at 05 maart, 2008  

 • "Vertrouw nooit de woningbouw" zeiden wij toen we ons huis verlieten. En kijk alhier.

  By Anonymous Roelof, at 05 maart, 2008  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader