vrijdag, januari 27, 2006

Dekentje

slik!Vanochtend werd ik veel te vroeg wakker met het gevoel in mijn keel alsof ik een doos spijkers had doorgeslikt. Op weg naar beneden voor een Citrosannetje besefte ik dat ik vandaag maar eens thuis moest blijven, want met zo’n zere keel kwam er van slapen niet veel meer.
Dus lag ik vandaag de hele dag op onze comfortabele vierzitsbank onder een dekentje en keek naar wat hersenloze t.v. programma’s. Af en toe dutte ik wat in en werd weer wakker. Ik merkte dat de mooie limegroene plaids die K. afgelopen jaar bij de Blokker had gekocht, eigenlijk net iets te kort waren om lekker onder te liggen. Hetzelfde euvel wat ik ook wel eens had meegemaakt met goedkope slaapzakken. Wegens het feit dat ze niet lang genoeg zijn, komen of je voeten of je bovenlijf steeds bloot te liggen. Een ongemak wat zo makkelijk te verhelpen is, maar blijkbaar is dat nog niet tot de betreffende fabrikanten doorgedrongen.
Met mijn lengte van 1 meter 80 behoor ik nog niet eens tot te categorie lange Nederlanders. Kan je nagaan wat de gemiddelde basketballer te lijden heeft. Die moet waarschijnlijk twee van die plaids aan elkaar nieten om een beetje warm te blijven.
Mijn advies dus, aan de Blokker en de V&D en zo: doneer deze kleine dekentjes maar aan een of andere pygmeeënstam in Afrika en begin dekentjes te verkopen die gewoon twee meter lang zijn, zodat je ze ook nog eens lekker over je oren kan trekken.
De rest van de dag liet ik me overigens lekker verwennen door K. Voor die lezers van mij die chronisch lijden aan een dirty mind (ja, jij daar: Bureaumaatje) moet ik misschien even uitleggen dat het in dit geval ging over Chocolade-ijs en appelflappen. Ik blijf natuurlijk wel ziek.

7 Comments:

  • Tip: op de markt bij de lappenkraam 2,5 meter limegroene fleecestof kopen...hoeft niet eens omgezoomd want het rafelt niet! Beterschap...

    By Anonymous Anoniem, at 27 januari, 2006  

  • 'Beterschap' is in 1e instantie wel op z'n plaats. Maar bij nader inzien ook weer niet; het is namelijk errug lekker om met dit barre weer Geheel Gelegitimeerd onder een al dan niet te klein dekentje op de bank te hangen, een beetje TV loeren, en dan ook nog bediend te worden, en en al helemaal met chocolade-ijs. (Dit natuurlijk op voorwaarde dat de keelpijn niet te errug is.)
    Dus, i.p.v. 'beterschap': Ziekze!

    By Anonymous Anoniem, at 27 januari, 2006  

  • Ik heb al een tijdje zin in griep. Niet té erg ziek, maar lekker zwakjes. Zodat je warm ingepakt moet rusten en de ziekte d'r uitzweten. Met een beker warme melk met honing. En misschien een scheutje cognac.

    Hoe dan ook: beterschap. Maar niet te snel.

    By Anonymous Anoniem, at 28 januari, 2006  

  • Ik moet toegeven dat het inderdaad ook wel z'n positieve kanten heeft. Ik kan eindelijk eens rustig mijn Seinfeld boxen doornemen.
    Het niet kunnen slikken is iets minder.

    By Blogger ary, at 28 januari, 2006  

  • Lekker uitzieken en vooral in de laatste momenten (als het beter gaat) van genieten.
    Sterkte.

    By Anonymous Anoniem, at 29 januari, 2006  

  • Uitzieken, flink uitzieken!

    By Blogger Petra, at 29 januari, 2006  

  • tja dat is ook fraai zeg, jij komt de laatste tijd steeds vaker met ranzige opmerkingen en nou heb ik opeens een dirty mind.

    Hmm misschien moet ik toch eens aan mijn imago gaan werken.

    Ik wens je in ieder geval beterschap toe en laat je maar lekker verwennen.

    By Anonymous Anoniem, at 30 januari, 2006  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader