maandag, april 21, 2008

Meer klusleed

Okay, ik klus dus. Maar nog wel steeds reuze inefficiënt. Ik probeer mezelf altijd wel te organiseren, door bijvoorbeeld te bedenken wat voor gereedschap ik nodig zal hebben en die alvast keurig netjes op de tafel klaar te leggen, maar uiteindelijk loopt het toch altijd weer uit op totale chaos. Dat is gedeeltelijk mijn eigen schuld, maar de fabrikant van de betreffende klusspullen valt beslist niet vrij te pleiten. Vandaag ging ik bijvoorbeeld bezig met de buitenverlichting en schafte daarvoor 6 verschillende lampjes aan, die allemaal in prachtig mooie groene dozen verpakt zaten. In de doos zaten de bijbehorende schroeven en een altijd weer verrassend onduidelijke gebruiksaanwijzing. Op een of andere manier is het blijkbaar de gewoonte van klusfabrikanten om het schrijven van zo’n ding uit te besteden aan een dyslectische autist. Waarschijnlijk om de uitdaging voor de doorgewinterde klusser wat groter te maken. Hiermee wil ik natuurlijk niets kwaads over autisten zeggen, ik ben laatst zelfs door tranen geroerd door BenX, maar het feit is wel dat ze maar weinig invoelend vermogen hebben voor mensen zoals ik die geen diploma zwakstroom van de Technische School in the pocket hebben.
In de beschrijving van de derde lamp, een leuk pilaartje dat ik aan de oevers van mijn vijvertje wilde installeren, stond bij punt 5 dat ik de lamp er moest indraaien. Nu had ik bij punt 3 de gebruiksaanwijzing al links laten liggen in een vlaag van volkomen verstandsverbijstering, waarin ik in de waan verkeerde dat ik alles wel begreep en dat ik het best zelf kon. Niet dus. Het pilaartje stond trots rechtop naast het vijvertje, maar de lamp, waarvoor ik volgens mij ook helemaal geen fitting had gezien zat er niet in. Dus moest ik voor de derde keer terug naar de Praxis op zoek naar een led lampje. Maar welk led-lampje? Ik had geen idee. Daarom vroeg ik het aan Praxis man, die me vertelde dat er helemaal geen lampje in hoefde, want die zat er al ingebouwd. “Maar de gebruiksaanwijzing dan?”, sputterde ik nog wat tegen. “Ja meneer, het probleem is dat ze in deze doos de algemene folder hebben gestopt, met de algemene instructies. Bij andere buitenlampen moet je er wel een gloeilamp in draaien.” Ja stom natuurlijk. Dat had iedereen kunnen zien. Not!
Mijn voorstel is dus om klusartikelen te verpakken in een soort Knorr doos, waarop, net zoals bij de Wereldmenu’s het volgende staat aangegeven: in de doos zit: Lamp, armatuur, volkomen belachelijke gebruiksaanwijzing. Zelf toevoegen: gloeilamp. Of in mijn geval geen gloeilamp, maar een ongezonde dosis bloed, zweet en tranen.

5 Comments:

 • mijn lijst met klusbenidigdheden begint steevast met: een doosje pleisters.

  By Anonymous jan, at 22 april, 2008  

 • hahahahahahahahahahaha!! nee, sorry ik lach niet... hmpft .... haahahahahahahahahah. toch wel!

  By Anonymous lolman, at 22 april, 2008  

 • Maar ze zijn wèl heel mooi ;-)

  By Anonymous Cat, at 22 april, 2008  

 • Haha. Ik vind dat je een punt hebt. En ik vind het ook een zeer overzichtelijke manier van kopen: je krijgt: dit dat en dat. Je moet nog kopen: dat. Hoppa!

  By Anonymous Rose, at 22 april, 2008  

 • En dan ook naar een paar variatie-suggesties erbij, en het feestje is helemaal compleet :)

  By Anonymous Virginie, at 23 april, 2008  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader