vrijdag, augustus 31, 2007

Extra groene maand

September. De maand waarin de volgende zomervakantie wel heel ver weg lijkt en waarin je eigenlijk zó goed uitgerust zou moeten zijn dat je vol nieuwe energie weer aan je werk begint. September. De maand waarin je beseft dat je je eigenlijk niet anders voelt dan voor de vakantie en waarin je nog steeds de neiging hebt om je inspanningen gedurende de werkweek te belonen met het kopen van rotzooi die je niet nodig hebt. Spullen waar je een half jaar later weer mee op de Snuffelmarkt staat.
September. De maand waarin het t.v.-seizoen weer begint en waarin je, met de t.v. gids op je schoot de nieuwe series en shows uitkiest, waarmee je je de komende maanden weer hoopt te vermaken.
Die maand, die vraagt om een extra moeilijkheidsgraad.
In dit huishouden is September uitgeroepen tot “Extra Groene Maand!” (toeters, bellen, gejuich en geklap), waarin de volgende regels van toepassing zijn.

1. Gedurende de hele maand September zullen geen overbodige spullen worden gekocht. Bij elke aankoop zal de vraag worden gesteld: “Hebben we dit artikel echt nodig?”. Ook wij consumeren namelijk graag. Het kopen van troep (lees: cd’s, tijdschriften en goedkope zooi van winkels als het Kruidvat) kost ons scheppen met geld, geeft slechts een kortstondige kick, maar belast wel het milieu.

2. Gedurende de hele maand September zal er geprobeerd worden om biologische producten te kopen. Hierin zullen we niet overdreven dogmatisch te werk gaan en bijvoorbeeld geen omwegen maken om aan biologische appelstroop te komen, maar als het biologische equivalent van het aan te schaffen product in de supermarkt voorhanden is zal dit product worden aangekocht. De biologische groententas is al besteld en zal elke week bij de Natuurwinkel worden opgehaald

3. Gedurende de hele maand September zal er in dit huishouden geen vlees worden gegeten. Geen vlees eten schijnt beter te zijn voor het milieu, maar de echte reden hiervoor is eigenlijk dat K. tijdens onze vakantie iets te diep in de zielige, langwimperige ogen van een paar Normandische koeien heeft gekeken.

4. Gedurende de hele maand September zal er in dit huishouden geen t.v. worden gekeken. Wel toegestaan zijn DVD’s uit eigen collectie. (Gedachte hierachter is om te gebruiken wat je hebt en niet steeds iets nieuws aanschaft).

Wordt September nog wel leuk? Gaan we ons vervelen? Ik ben benieuwd. Wordt zeker vervolgd.

Labels:

5 Comments:

 • Jullie gaan een fantastische maand tegemoet, dat zie ik nou al!

  By Anonymous Bob, at 31 augustus, 2007  

 • September is een tópmaand...dat wist ik natuurlijk al ;-), maar het wordt nu vast ook een topmaand qua stukjes van jouw hand...(...)ik wacht in spanning af...(een héle maand alléén maar DVD's? woei! Enneh..ik heb uiteraard véél vegetarische recepten, maar meestal niet die waarin allerlei vreemdsoortige knollen worden verwerkt..zoals men die wel vindt in het biologiese pakket...)

  By Anonymous Bee, at 31 augustus, 2007  

 • Dat vind ik een schitterend initiatief. Ben benieuwd hoe het gaat. Succes !

  By Blogger tantieris, at 31 augustus, 2007  

 • September wordt hartstikke leuk. Want ik ga nog op vakantie halverwege.

  By Anonymous Cornette, at 01 september, 2007  

 • Ik vind het dapper en bewonderenswaardig. Ik wacht even de recensies van jou af voor ik het ook navolgenswaardig ga vinden.

  By Blogger jack of hearts, at 01 september, 2007  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader