vrijdag, juni 29, 2007

Huis kopen

Vandaag zaten we in een achtbaan. Niet de VogelRok, of de Python, maar een emotionele.
De karretjes begonnen te rijden toen we onze serieuze interesse lieten blijken voor een vrijstaand huis in onze buurt. Vanaf het moment dat we de makelaar belden doorleefden we een heel spectrum van emoties. Twijfel (wel een makelaar inschakelen of niet?), vastberadenheid (gewoon toch maar een makelaar inschakelen), vreugde (makelaar maakt onze interesse bij de verkoper bekend), teleurstelling (makelaar geeft aan dat iemand anders al een bod heeft gedaan en dat de onderhandelingen al gaande zijn, alleen niet met ons) en hoop (misschien is er toch nog een kleine kans dat wij degenen zijn die aan het langste eind trekken).
Op dit moment lijkt het er op dat het treintje nog even door blijft rijden tot maandag. Dan horen we definitief of het allemaal door gaat of niet.
K. is, na een kleine dip, weer helemaal in de gloria. Misschien gaat het dan toch lukken! Maar ik dicht ons niet meer dan 10% kans toe en probeer K’s terug gekeerde hoop niet al te veel laten opbloeien. Waarmee ik me misschien weer in de positie manoeuvreer van de party pooper, maar dat moet dan maar.
De truc met huizen kopen lijkt vooralsnog om je niet te veel te gaan hechten aan een huis dat je nog niet hebt.
Wordt zeker vervolgd.

Labels:

5 Comments:

 • Maar je kunt je zinnen zo op een huis hebben gezet. je droomt ervan, fantaseert en geeft alles al een plek in dat huis.

  By Anonymous pascal, at 30 juni, 2007  

 • Het is lastig om afstand te bewaren van een huis dat je heel graag wilt hebben! Ik hoop dat de anderen er niet uitkomen, maar denk inderdaad dat de kans vrij groot is, dat dit huis aan jullie neus voorbij gaat. Ik hoop het echter niet!

  By Anonymous She, at 30 juni, 2007  

 • Spannend Ary! Ik hoop dat de emotionele achtbaan maandag een soort looping maakt. Van vreugde, uiteraard.

  By Anonymous Rose, at 30 juni, 2007  

 • Spannend vervolgverhaal...

  By Anonymous Bee, at 01 juli, 2007  

 • Zal voor jullie duimen!

  By Anonymous Wiro, at 01 juli, 2007  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader