zondag, september 10, 2006

Wiener

“Oh my God, I can see his wiener”, fluisterde K. vandaag verschrikt. We lagen al een tijdje op het strand en de familie die enige momenten daarvoor naast ons een kuil had geannexeerd waren zichtbaar geen aanhangers van de omkleed methode die een handdoek vereist. Frank en vrij stond meneer piemelnaakt voorover gebogen naar zijn zwembroek te zoeken. Onwillekeurig werden we “gemoond” en getrakteerd op een vrij zicht op zijn klokkenspel. De vrouw des huizes volgde daarna zijn voorbeeld en gaf net als haar man geen blijk van enig gevoel van schaamte.
Nu ben ik zelf eigenlijk ook wel een voorstander van de schaamte voorbij methode. Het gehannes met een handdoek om je middel trekt namelijk veel meer aandacht en daarbij ken je vaak toch niemand op het strand waar je je vakantie viert. Daarbij werd preutsigheid niet gestimuleerd in de opvoeding die mijn ouders mij gaven. Zelfs niet, toen ik in mijn puberteit toch wat behoefte had aan privacy. Ik kon rekenen op hoongelach van mijn vader als ik de deur van de badkamer op slot deed. Kloppend op de deur riep hij dan:“Heb je daar soms iets anders hangen?”, doelend op mijn “ franks and beans”.
Nu reikte die vrijmoedigheid van mijn ouders niet zo ver, want de verdere gebruiksaanwijzing voor deze edele delen, waar ik me toen enigszins voor schaamde kreeg ik er niet bijgeleverd. Dus wie was er nu eigenlijk preuts? De cursus “ Neuken doe je zo” volgde ik dus maar op het schoolplein.
Wat de opleiding: “ Integreren doe je zo” betreft; die heeft K. allang achter de rug. Jaren geleden leerde ze Nederlands op de taalschool en kreeg ze onderricht in de gewoontes en gebruiken van de Nederlanders. Dat je hier af en toe een blik gegund wordt op de geslachtsdelen van je medenederlanders stond alleen niet in het lesmateriaal. Dus daar moet ze, als Amerikaanse, af en toe nog een beetje aan wennen.

5 Comments:

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader