maandag, september 18, 2006

Film van de week

Eerlijk is eerlijk. Ik heb hier al enkele stukjes gewijd aan het falen van de diverse helpdesks. Het drama met onze computer, die nu al bijna twee maanden gerepareerd wordt door de firma Standby is daar een schrijnend voorbeeld van.
Maar afgelopen week werd ik toch verrast door een stukje klantvriendelijkheid dat verstrekt werd door het bedrijf wat ons digitale televisie levert: Essent @Home. Okay, ze draaiden me wel eerst een loer, door me gratis een tweede ontvanger aan te bieden en daar vervolgens toch geld voor te rekenen. Maar nadat ik mijn klacht per brief aan hen had doorgegeven, kwamen ze op hun schreden terug en boden hun excuses aan. Daarbij kreeg de extra kosten voor het eerste jaar gecrediteerd en kreeg ik als bonus gratis Film 1 en sport. Nu interesseert die sport me eigenlijk niet zo veel, maar twee maanden gratis naar het filmkanaal kijken, daar had ik wel oren naar.
Zo kon ik gisteren de slaap niet vatten en keek ik in bed naar de film The Snow Walker. Een film met B-acteurs waar ik eigenlijk nog nooit van gehoord had, maar die me we vreemd genoeg steeds meer ging boeien. De hoofdpersoon, een egoïstische eikel, gespeeld door Barry Pepper moet in deze film, in de onherbergzame gebieden van Noord Canada een noodlanding maken met zijn vliegtuig. Hij overleeft het, samen met z’n passagier, een ziek Eskimo meisje, dat hij met tegenzin mee heeft genomen en alleen omdat hij in ruil voor deze actie een paar ivoren walrustanden cadeau krijgt. Wat daarop volgt is lijkt op een aflevering van Expeditie Robinson, maar dan met iets meer drama (nog meer drama? Kan dat dan?) Het Eskimo meisje heeft wat goede tips over hoe je overleeft op de ijzige toendra, maakt leuke laarsjes van de velletjes van eekhoorns die ze met haar blote handen heeft gevangen en leert Barry rauwe vis uit het vuistje eten. De fraaie beelden van de ruige natuur en het goede spel van beide acteurs maken dat deze film niet de zoveelste RTL4 Woensdagavondfilm is geworden.
T.V. in je slaapkamer? Geen goed idee volgens dr.Phil. Of was het nu Oprah? Maar mij beviel het gisteren prima!

6 Comments:

 • Sinds kort heb ik ook film 1, heerlijk. Ik heb het de omroepen wel zo'n beetje gehad.

  By Blogger Paul, at 19 september, 2006  

 • Ik download films, veelal de allernieuwste en totaal onbekende. Ook concerten en dergelijke die ik allemaal op mijn monitor kan bekijken. Deze uiterst draaibare LG van de Premium Artistic Series 21" geeft mij altijd 'fun in bed' in de vorm van kijkgenot. Ook Oprah...

  By Blogger Takietaak, at 19 september, 2006  

 • @ Takietaak: Cool!

  By Blogger ary, at 19 september, 2006  

 • Al jaren een tv in de slaapkamer. Een kleintje, want zoveel maken we er niet gebruik van.

  By Anonymous Roelof, at 19 september, 2006  

 • Ik heb wel een tv in mijn slaapkamer maar die is niet aangesloten...

  By Anonymous Petra, at 20 september, 2006  

 • Ik kom nu al niet toe aan het kijken van de programma's die ik graag wil zien.. voor mij geen 'extra zenders' ;)

  By Anonymous Bijzonder, at 21 september, 2006  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader