dinsdag, mei 09, 2006

Vliegangst

Prettige vlucht!Vanochtend om tien voor acht ging de telefoon. Ik schrok even. Telefoon op onchristelijke tijden betekent meestal dat er iets ergs is gebeurd, of dat iemand dronken en/of verkeerd verbonden is. Ik hoopte op het laatste. “Spreek ik met de heer Le Kwie?”, klonk er een stem. “Als je mijn naam per se op een creatieve manier wil uitspreken wel” antwoordde ik. “Ik wil even een afspraak met u maken voor uw therapie” zei de stem. Ik zuchtte. Deels uit opluchting dat er niemand gewond in een ziekenhuis lag en deels van de steen die net op mijn maag was gevallen. Die therapie, daar had ik eigenlijk geen zin in, maar ik had me jaren geleden in een onmogelijke situatie gemanoeuvreerd. Slim als ik toen dacht te zijn ontmoette ik mijn toekomstige levenspartner on line. Die cyberspace waarin dit zich allemaal afspeelde leek toen heel dichtbij, maar in de praktijk leek er een oceaan tussen mij en mijn date te liggen. Dat zou dus vliegen worden en eigenlijk durfde ik niet te vliegen. Gelukkig leek onze toekomst in Nederland te liggen en dat vliegen werd gemakshalve maar even genegeerd. Zes jaar later had ik alleen nog steeds niet gevlogen. “Vliegangst, it’s a bitch” zegt een oud Amerikaans spreekwoord (misschien). Daar kom je niet zomaar vanaf. “Maar heb je dan wel eens gevlogen?”, vraagt de geïnteresseerde trouwe lezer zich nu waarschijnlijk af. Deze vraag moet ik helaas ontkennend beantwoorden. “Hoe weet je dan dat je niet durft te vliegen”, zeurt de trouwe lezer verder.
Ad rem als ik op mijn weblog altijd ben (na een half uur nadenken over een grap) beantwoord ik deze vraag met een wedervraag: “Hoe weet jij dat je geen cobra moet knuffelen? Heb je dat dan wel eens gedaan?” (trouwe lezer druipt verontwaardigd af om nooit weer terug te keren)
Terug naar mijn verhaal: het enige wat dus overbleef was hulp van buitenaf. Nu was ik toch al toe aan wat achterstallig onderhoud en na een dag rondlopen met een hartmonitor kon dit er ook nog wel bij. Dus gaf ik me na een klein moment van bezinning op voor een stevig robbertje therapieën onder het motto “baat het niet dan schaadt het niet”
“Maar moet je deze persoonlijke info nu allemaal op het internet gooien?” hoor ik mijn lieve tante nu al denken. “Is dit niet allemaal een beetje te persoonlijk?”
Ja, misschien wel, maar om een voortreffelijk onderwerp als vliegangst therapie nu zomaar in de bak “niet te behandelen onderwerpen” te gooien gaat me wat te ver. Die bak raakt trouwens toch al overvol met spectaculaire verhalen over gekke ooms en tantes van K. en sappige roddels over mensen die je op je werk misschien nog eens een keer tegenkomt.
Dit onderwerp zal dus tot uit den treure behandeld worden, maak uw borst maar nat. Wie weet schrijf ik hier op een goede dag nog wel eens een verslag over mijn eerste vlucht die ik geheel volgens verwachting met mijn handen over mijn hoofd onder de vliegtuigstoel heb volbracht.
Daarna beloof ik dat ik weer gewoon terug zal keren naar de gebruikelijke logjes over mijn kat.

8 Comments:

 • How convenient (?) to write this on a Mayday...

  By Anonymous Claudy, at 09 mei, 2006  

 • @ Claudy: Scherp, erg scherp.

  By Blogger ary, at 09 mei, 2006  

 • Vliegangst lijkt me heel vervelend. Overigens is angst altijd geen pretje.

  By Anonymous Pascal, at 10 mei, 2006  

 • Iedereen heeft angsten die heel moeilijk te overwinnen zijn. Maar als het toevallig een groen/geel/rood gestreept kevertje is wat alleen in Tasmanië voorkomt dan is het makkelijk lullen. De hele wereld vlogen wij rond maar nu aarzel ik. Ik doe het wel maar leuk zal het nooit worden. Dat is waar je je op in moet stellen. Je hoeft het niet leuk te gaan vinden. En je hoeft het niet eens te doen als je niet wilt.

  By Anonymous Cornette, at 10 mei, 2006  

 • Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

  Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

  Get these Degrees NOW!!!

  "BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

  Get everything within 2 weeks.
  100% verifiable, this is a real deal

  Act now you owe it to your future.

  (413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

  By Blogger philerickson8852643574, at 11 mei, 2006  

 • Nog nooit gevlogen dus ik ga je logjes lezen als mijn eigen therapie...

  By Anonymous petra, at 11 mei, 2006  

 • Ooit sloot ik jaren van angststoornissen af met een vlucht (in mijn eentje) naar een stad die ik niet kende, in een land waarvan ik de taal niet sprak (om de moeilijkheidsgraad wat te verhogen...ehum)...

  Het moment dat ik in de stoel zat en mijzelve vastgespte, staat me nog scherp voor de geest: ademnood en vreselijke neerstortfantasieën.

  En toen dacht ik: dan stort ik maar neer...dan ben ik in ieder geval ook nooit meer bang, want angst is één van de vervelendste dingen om mee te leven.

  Ik vloog...en het was supermooi...ben niet bang meer...en leef nog ;-))

  Succes!!!!!

  By Anonymous Bee, at 12 mei, 2006  

 • Het is zonde om niet op vakantie te gaan naar een ver land omdat je last hebt van vliegangst.


  Recent is gebleken dat emotionele klachten, zoals bijvoorbeeld vliegangst, worden veroorzaakt door verstoringen in het energiesysteem van je lichaam.

  Deze verstoringen ontstaan door onverwerkte emoties.

  Besef dus dat je onbegrijpelijke en onverklaarbare klachten ‘slechts’ een gevolg zijn van beschadigingen en blokkades in je energiesysteem. Daarom heb je iedere keer weer last van je vliegangst.

  Meer informatie over het oplossen van je vliegangst kan je vinden op:
  Vliegangst Oplossen

  By Blogger Jan Heering, at 14 oktober, 2009  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader