maandag, mei 01, 2006

Strijd der titanen

de eerste ronde!de tweede ronde!


Tricky staat beslist op punten voorknock out!Onze kat Tricky is eigenlijk een asociaal stuk vreten. Ze gaat alleen maar bij je zitten als ze dat zelf graag wil en dat is niet vaak. Misschien 1 keer per week en dan ook alleen maar als ik alleen in de kamer ben en op de bank zit met mijn groene dekentje over mijn knieën.
Tegenover vreemden is ze ook niet aardig. Een paar zomers geleden hadden we haar tijdens de vakantie bij mijn ouders gedropt en die hebben haar letterlijk met tuinhandschoenen vanachter de bank moeten plukken, bang dat ze waren dat ze anders een paar scherpe klauwen in hun armen zouden krijgen.
Sinds enige tijd krijgt Tricky bezoek van de rode kat van de buren, iets waar ze helemaal niet blij mee is. Al blazend rent ze op de rooie af en probeert hem met haar poten te raken, maar de visite neemt haar niet helemaal serieus en interpreteert Tricky’s aanval als een leuk dolletje. De rode kat rolt steevast op haar rug als een uitnodiging om te spelen.
K. probeert de vrede te herstellen door aan Tricky voor te doen hoe je sociaal bent tegen een andere kat. Ze aait de rooie en doet lief tegen hem.
Helaas begrijpt Tricky dit pedagogische lesje niet en kijkt met jaloerse ogen hoe deze indringer de aandacht van haar baasje weet te trekken.
Als K. weer terug naar binnen gaat wijst Tricky de visite hardhandig de deur. Niks vrienden, niks sociaal. Blijf uit mijn tuin, lijkt ze te zeggen.
Hoezeer we ook van haar houden, ze blijft een asokat. Maar wel onze asokat natuurlijk.

9 Comments:

 • Leken katten nou op hun baasjes of waren dat andere beesten ...

  By Anonymous Roelof, at 01 mei, 2006  

 • En de rode zet door?? Dapper!

  By Anonymous petra, at 02 mei, 2006  

 • @petra: of dom?

  By Anonymous Wiro, at 02 mei, 2006  

 • @Roelof: *Barry White modus aan* I'm a lover not a fighter.

  By Blogger ary, at 02 mei, 2006  

 • Tja, als je een grote kans op een sociaal huisdier had gewild, had je geen kat moeten nemen, maar een hond... Maar dan had je geen mooie foto-reportage gehad...

  By Anonymous Virginie, at 02 mei, 2006  

 • Poeslíííííéf!

  By Anonymous Claudy, at 02 mei, 2006  

 • 't is wel een saaie tuin hoor...

  By Blogger Takietaak, at 02 mei, 2006  

 • Gave actiefoto's! Je hebt ze expres bij elkaar gebracht om die te kunnen maken!

  By Anonymous Maartje, at 02 mei, 2006  

 • Verdiep je eens in kattengedrag. Een kat die op zijn/haar rug ligt is volop in de aanval. Alle nagels zijn tenslotte beschikbaar op dat moment. Dat is dus geen overgave. Integendeel. Het zijn geen honden hoor.

  By Anonymous Cornette, at 10 mei, 2006  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader