zaterdag, februari 25, 2006

Film van de week

Ook in Los Angeles zijn ze niet vies van een goed paasvuurNet als vorig jaar brak er in huize “Van Die Dingen” een lichte paniek uit, toen bleek dat geen van de reguliere t.v.-zenders de jaarlijkse Oscar uitreiking zou uitzenden. Dit evenement moet hier namelijk altijd verplicht gevierd worden, compleet met vooraf ingevulde favorieten lijstjes. In voorafgaande jaren konden we meestal terugvallen op de BBC, totdat tv-zender Sky vorig jaar opeens de rechten opkocht en de Oscar uitreiking bijna aan onze neus voorbij ging. Gelukkig kunnen we nu, net als vorig jaar, terugvallen op de Duitse tv-zender ProSieben, die naast de Oscar uitreiking zelfs de “pre-show” van de Amerikaanse zender ABC zal uitzenden. Allemaal gewoon in het Engels, dus niet gedubd.
Aangezien we hiervoor tot 5 uur s’nachts moeten opblijven hebben we allebei de maandag daarop maar vrij genomen. Niets kan nu nog een geslaagde “Oscar-night” in de weg staan.
Als voorstudie hebben we eergisteren de film “Crash” gezien, die meedingt in verschillende categorieën. Deze redelijk serieuze film over rassenproblemen in de levens van een aantal mensen in Los Angeles begon niet echt overtuigend maar werd gaandeweg steeds sterker. Totdat ie op het eind z’n climax vindt in een aantal ontroerende momenten.
Mijn huurtip voor deze week dus.

2 Comments:

  • Dan raad ik je 'Munich' aan! :-)

    By Anonymous Pike, at 25 februari, 2006  

  • Vond Crash ook goede film, vooral omdat je (voor)oordelen tijdens de film constant aangepast worden..
    Heel apart.

    By Anonymous ReTeZ, at 25 februari, 2006  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader