donderdag, februari 09, 2006

Film van de week

hij wil alleen maar spelen hoor!Hij kon een paar dagen geleden de slaap niet vatten.
Probaat middel daartegen is om naar de woonkamer te gaan, op de bank plaats te nemen en te kijken naar een programma dat nergens over gaat. Nu zijn er een hoop programma’s op de Nederlandse televisie die nergens over gaan. Maar het gros van die shows hebben zo’n grote minachting voor de kijker dat ze alleen maar ergernis opwekken. De prijzen gaan er daar hoe dan ook steeds uit, maar de hersenactiviteit gaat er niet van op een laag pitje.
Daarom adviseer ik in geval van slapeloosheid programma’s als “de Bijrijder” (alleen op regionale tv te zien), documentaires over de Zwitserse spoorwegen of gewoon sport.
Sport gaat, mits je niet teveel betrokken raakt zoals bij voetbalwedstrijden tussen de Deutsche Mannschaft en het Nederlands elftal, eigenlijk nergens over. Toch kunnen veel mensen (zoals ik) er uren lang naar kijken en zakken daarbij weg in een weldadige rust, waarbij het brein zich richt op hockey, voetbal of een andere sport dat eigenlijk niets anders is dan niets in een vermomming van iets. De grijze massa wordt dus eigenlijk voor het lapje gehouden, doordat het denkt dat het ergens de handen aan vol heeft. Tegelijkertijd heeft het geen tijd om te tobben over werk, relaties, enge ziektes, de dreiging van vogelgriep of Islam onvriendelijke cartoons.
Met al die uren Olympische Spelen voor de boeg hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken over onze nachtrust.
Wie niet wil slapen en zich een beetje gaat vervelen moet maar naar Amores Perros gaan kijken. Een magistrale film van Alejandro González Iñárritu, de regisseur die ook verantwoordelijk is voor de film 21 grams.
Gegarandeerd wakker blijven bij deze film.

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader