maandag, december 05, 2005

The Virgin Suicides

goedkoop bij de PlatoEen van onze “guilty pleasures” was het kopen van onze favoriete films op DVD. Als we er in het verleden ergens een goedkoop zagen staan, konden we het niet laten om hem aan te schaffen. Totdat we er achter kwamen dat deze films wel leuk in de kast stonden, maar dat ze eigenlijk nooit meer dan eens bekeken werden. Beetje zonde van het geld.
Een van die aangeschafte films was “The Virgin Suicides”, van Sofia Coppola. Een film over de obsessie van een paar jongens voor de “Lisbon girls”; een aantal wonderschone meisjes met een hang naar de dood. Deze film, met muziek van Air, is een van mijn favoriete films. Door de combinatie van het intrigerende verhaal, de manier van filmen en de goede muziek overstijgt dit debuut qua niveau de grauwe middelmaat. Echt de moeite van het kijken waard.
Maar goed, deze film staat nu, naast een rij andere kwaliteitsfilms, wel te verstoffen in de kast. We besloten dus maar te stoppen met films te kopen.
Niet dat we hierdoor ons leven gebeterd hebben. Er is eerder sprake van een “regen in de drup” of een “van de wal in de sloot” situatie. Tegenwoordig kopen we geen films, maar kwaliteits tv-series op DVD. de jaren 80 versieKreeg ik vorig jaar al “La Meglio Gioventu” op mijn verjaardag. Dit jaar werd ik verrast door seizoen 1 en 2 van “Arrested Development” en een heel t.v. seizoen van “The Twilight Zone”. In de kast stond nog de verzamelbox met de volledige serie “Sex and the City” (K’s verjaardagscadeau van dit jaar), seizoen 2 van “Nip/Tuck” en het laatste seizoen van “Six Feet Under”. Deze laatste 2 boxen gekocht van het geld dat de verkoop van reeds bekeken T.V. series had opgebracht.
Hiermee zijn we voor minstens een half jaar verzekerd van kwaliteits televisie. Te bekijken op elke tijdstip dat we willen.
Een beetje “guilty” voelt het plezier nog wel een beetje. Zo zitten we nog steeds op de oude bank van mijn ouders, die af en toe vriendelijk vraagt om eens een keertje vervangen te worden.
Ben toch bang dat-ie nog even moet wachten.

4 Comments:

  • Ook wij luisteren en kijken op onze oude bank de mooiste cd's en dvd's. Maar zolang ik er nog niet door zak. Koop ik liever nog iets moois!

    By Blogger Petra, at 06 december, 2005  

  • Gelukkig zijn er nog gelijkgestemde zielen.

    By Blogger ary, at 06 december, 2005  

  • Als ik echt muziek ga luisteren dan wordt het een (echte) lp van Paul McCartney... Op de zitzak wel te verstaan..

    By Blogger Pino-2008, at 06 december, 2005  

  • Heb ook nog een goeie meter lp's staan, maar om ze te draaien moet ik eerst mijn draaitafel maar weer eens aansluiten.

    By Blogger ary, at 06 december, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader