woensdag, november 16, 2005

Rondje Cultuur 2

War of the Worlds

pas op voor de tripods!Ik doe maar weer eens een rondje cultuur. Nou ja, cultuur..Spielberg en Cruise zijn in ieder geval wel iconen van deze tijd, al weet ik niet of ik in het geval van Tom Cruise daar nu zo blij mee moet zijn. De enige echte goede rol speelde hij in Magnolia en dat was niet eens een hoofdrol. Vreemd genoeg wordt dit onderdeurtje wel weer steeds gecast voor interessante films, hoewel je je dan weer kan afvragen of de film niet nog beter geweest was met een interessantere acteur.
Hoe dan ook, War of the Worlds is een topper in z’n genre. Ik kan me niet meteen bedenken wat dat genre dan precies is: Science Fiction-slash-Actie-slash-Rampenfilm? Meestal niet echt mijn kopje thee, maar bij deze film zat ik op het puntje van mijn stoel en was eens een keer echt onder de indruk van de special effects.

1000 Extra/Ordinary Objects

russische roulette voor kinderenUitgeverij Taschen bestaat 25 jaar. Deze uitgeverij specialiseert zich in mooie en vaak zeer scherp geprijsde kijkboeken over schilderkunst, architectuur en fotografie.
Om hun verjaardag een beetje te vieren geven ze nu een serie vuistdikke boeken uit voor nog geen tientje. Aangezien wij geregeld de Taschen folder in de bus krijgen, was ik al op de hoogte van het boek “1000 Extra/Ordinary Objects” en besloot het vandaag maar te gaan kopen. De titel van het boek dekt meteen de lading. Duizend vreemde objecten passeren de revue. Van koekjes in de vorm van een koeienvlaai (kreeg ik in een ver verleden nog van K. over de post) tot de Lego Concentration camp box, vol met grijze steentjes waarmee je je eigen concentratie kamp kan bouwen (zou volgens de maker heel educatief moeten zijn)

Spinvis – Het voordeel van video

met drie extra liedjes en je geld van de single terug bij aankoop van de cdIk had hem al langs horen komen op Radio 3, de nieuwe singel van mijn held Spinvis. Waarom is hij mijn held? Daar zijn een aantal redenen voor:
1. Omdat hij als veertiger toch nog maar even weet door te breken als “popartiest”
2. Omdat hij, wat mij betreft, een van de weinigen is die Nederlandstalige muziek maakt die te pruimen is.
3. Omdat zijn muziek niet te vergelijken is met muziek van anderen. Ik kwam daar vandaag weer eens achter. Collega B. kende Spinvis niet en vroeg me, nadat ik mijn nieuw gekochte Spinvis single liet zien, waar de muziek dan mee te vergelijken is. Na vijf minuten denken wist ik het nog niet.
4. Omdat zijn cd en dvd eens een keer redelijk geprijsd zijn. Zijn vorige cd kostte vanaf het moment dat hij uitkwam ongeveer een tientje.

4 Comments:

  • Spinvis rules

    By Anonymous Anoniem, at 17 november, 2005  

  • In de bioscoop wassie nog leuker!

    War of the Worlds dan he...

    By Anonymous Anoniem, at 17 november, 2005  

  • War of the Worlds mocht ook mijn aandacht hebben hoor. De effecten op mijn homecinemasetje en 107cm/ tvtje deden mij sentimenteel terugdenken aan bioscoop tijden waar ik in donkere zalen met het meisje hand in 't handje zat... Maar dat terzijde.. Leuke film, beetje té maar wel spannend. Vooral het stukje van dat 'oog' en de grote ogen van zijn dochtertje.

    By Blogger Pino-2008, at 17 november, 2005  

  • Spinvis is nu ook in mijn bezit.
    Tis trouwens wel Hasselt Belgie.
    16 december in Zwolle (Hedon)

    By Anonymous Anoniem, at 17 november, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader