vrijdag, november 11, 2005

Bananen

Bananenreclame; ik begrijp het niet. Nu sloot ik VWO5, het enige jaar dat ik economie in mijn vakkenpakket af, ook af met een 5 voor dit vak. Dus inzicht in geldstromen en marketing strategieën, zit niet echt in mijn genen. Dat verklaart misschien dat ik niet helemaal snap dat Chiquita me via radio en t.v. spotjes bananen probeert te verkopen. Als ik naar mijn supermarkt ga, zie ik namelijk twee soorten bananen: Max Havelaar bananen (politiek correcte banaan, dus een ander product)en gewone. Bij een beetje chique supermarkt hebben ze dan misschien nog eens van die half rotte bakbananen, maar ik zie geen trosje Dole, Chiquita en huismerk bananen naast elkaar liggen. Dus die hele indoctrinatie via de reclameblokken lijkt me helemaal voor niets. Ik kies gewoon de bananen die de inkoper van de C 1000 voor me heeft opgehaald bij de veiling en of dat nou Chiquita is of een ander merk, het zal me worst wezen. Een banaan is een banaan.
Probeert de leverancier dan de inkoper van de C1000 te beïnvloeden? Dat lijkt me helemaal verspilde moeite, want die koopt niet in op gevoel, maar volgens de inkoopregels die hij zichzelf zorgvuldig heeft aangeleerd bij de cursussen Nevi 1 en 2.
Wie legt mij uit waarom Chiquita hier zijn geld staat weg te gooien. Hebben ze geld teveel? Zwart geld misschien, afkomstig uit een bananenrepubliek of zo?

4 Comments:

  • Hm..elke reclame-uiting is een uiting van teveel geld of fout investeren, natuurlijk ;-)

    Maarreh...bij AH hebben ze Max Havelaar + Chiquita..en I must say: deze week heb ik, mede n.a.v. de reclame, toch maar kikkerbanaantjes gekocht.

    Tja....

    By Anonymous Anoniem, at 11 november, 2005  

  • Hmmm, misschien helpt deze reclame dan toch! Chiquita Vs Max Havelaar in de strijd om de politiek correcte bananenkoper.

    By Blogger ary, at 11 november, 2005  

  • Chiquita is synoniem voor fout.(serieus). Via wetgevingen bla bla is er ooit iets getekend met de USA dat er alleen bananen uit een bepaald land, waar de chiquita's geproduceerd worden, mochten worden ingevoerd.
    Ooit iets over gezien cq gelezen met voor mij de klok en de klepel ergens zoek. Even googelen dusss.

    By Anonymous Anoniem, at 14 november, 2005  

  • http://bananas.xs4all.be/Nederlands/CSR_01.htm

    By Anonymous Anoniem, at 14 november, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader