maandag, november 21, 2005

Mail uit het verleden

myfamily.comIn mijn stukje van gisteren riep ik nog enthousiast uit wat voor een fantastisch medium het internet eigenlijk is en dat vind ik nog steeds.
Aanvankelijk had ik het helemaal niet zo op computers, maar toen ik in 1996 het internet ontdekte was ik verkocht. Ik begon alle mogelijkheden van het net te verkennen. Zo begon ik met chatten, het bezoeken van forums en speelde ik spelletjes in cyberspace.
Als je al zo lang zo intensief aan het internetten bent, laat je blijkbaar je sporen achter. Deze stukjes verleden kunnen af en toe opeens weer aan de oppervlakte komen drijven.
Zo belde ik vanavond mijn moeder om haar en mijn vader even uit te nodigen voor mijn verjaardag. Ik ben volgende week dinsdag jarig, maar ik had maar besloten om het op vrijdag te vieren. Lekker makkelijk, net voor het weekend en vrijdag was ik sowieso vrij.
Mijn moeder vond het ook wel een goed idee. Ze wist trouwens al dat ik het op vrijdag ging vieren. Dat had ze namelijk van mijn zus B. gehoord. “Van B?” riep ik verbaasd uit. “Dat kan helemaal niet! Ik heb net 5 minuten geleden besloten dat ik het op vrijdag ga vieren”. “Nou, ze zei anders tegen mij dat ze een mailtje van jou had gehad”, zei mijn moeder weer. “Onmogelijk”, dacht ik.
Ik had wel een mailtje naar mijn vrienden gestuurd, of ze zin hadden om vrijdagavond even een biertje te komen drinken. Had ik dat mailtje misschien naar haar gestuurd?Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat een van mijn mailtjes per ongeluk bij de verkeerde persoon terecht komt. Maar nee, na dat gecontroleerd te hebben kwam ik er al gauw achter dat dat niet het geval was.
Dan maar even B. bellen. “Ja, ik heb inderdaad een mailtje van je gehad”, zei B. “Met de mededeling dat je je verjaardag op 25 November met ons wil vieren. Dat mailtje kwam trouwens van myFamily.com”
Toen ik dat hoorde ging er een lampje branden. Op deze site had ik nog een tijdje een vergeefse poging gedaan om een virtuele ontmoetingsplaats voor onze familie te creeren. Deze poging was na een klein jaartje roemloos doodgebloed, maar klaarblijkelijk stuurt deze site, jaren na dato, nog mailtjes om familieleden te waarschuwen dat je verjaardag er aan komt. Wat vreemd is, want als ik probeer in te loggen op de betreffende familiesite, krijg ik de mededeling dat ik nu voor hun diensten moet betalen en dat ik anders geen toegang tot de site krijg.
Ben dus benieuwd welke lijken er in de toekomst nog uit de kast komen vallen. Maar goed,ik ben nu in ieder geval voorbereid.

6 Comments:

  • Ja voor je het weet blijkt dat je toch op dat trainingskamp voor terroristen in Jemen bent geweest

    By Anonymous Anoniem, at 22 november, 2005  

  • Lijken zijn prima, als ze maar doen waar ze goed in zijn....zich stilhouden!

    By Anonymous Anoniem, at 22 november, 2005  

  • Doodeng zou ik dat vinden. Wie weet wat nog allemaal bovenkomt!

    By Blogger Petra, at 22 november, 2005  

  • brrr.. inderdaad een beetje eng als het internet dergelijke activiteiten voor je gaat ontplooien.. en ej: Tof die Flickr foto's van electriciteitshuisjes. Het barst in Zwolle van de beschilderde exemplaren. Ja mensen, forget about Amsterdam; Zwolle is waar het gebeurt!

    By Blogger justathought, at 22 november, 2005  

  • @ just a thought: Thanx. Ik heb ze volgens mij nog niet allemaal. Ga nog even verder zoeken.

    By Blogger ary, at 22 november, 2005  

  • o jee
    helpt regelmatig van e-mail adres wisselen niet een beetje?

    By Blogger Zeppo, at 22 november, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader