woensdag, oktober 19, 2005

Obscuur snoep

Het dieet van K. is al eerder genoemd. De kilo’s vliegen er af en dat komt vooral omdat er in dit huis niet meer wordt gesnackt en omdat er op dit moment vetarm wordt gegeten en kleinere porties worden geserveerd. Ik probeer K. hierin zoveel mogelijk te steunen, hoewel K. weer beweert dat dat absoluut niet nodig is. “Je moet meer eten”, zegt ze steeds, maar ik voel me een beetje bezwaard als ik op de bank een ontmoeting heb met mijn beste vrienden Ben & Jerry. Vorige week wist ze me nog over te halen tot het kopen van zo’n emmer overheerlijk ijs en hoewel het weer verrukkelijk smaakte vond ik het toch een beetje vervelend voor haar.
Daarom worden de extra calorieën op dit moment vooral op mijn werk geconsumeerd in de vorm van goedkoop snoep. Dit is te krijgen bij winkels als de “Action” en de “Xenos”. Hier kun je voor weinig geld volstrekt onbekende merken snoep kopen. Soms lijkt de verpakking op bekendere merken. Zo brengt het merk "Roshen" bijvoorbeeld een snoepje op de markt dat qua smaak en verpakking als twee druppels water lijkt op Werthers Echte. Deze Werthers Nepste smaken net iets minder goed als het A-merk, maar zijn toch zeer goed binnen te houden. Het leuke van het kopen van obscuur snoepwerk is dat je eigenlijk nooit weet wat je te wachten staat. Bij een bekend merk als Chocotoff weet je van te voren wat je krijgt, maar als ik bij de Action voor een euro een zak Strachiatella Nougat koop weet je eigenlijk niet welke smaakervaring je hier te wachten staat. In dit specifieke geval smaakte het als een stukje muf piepschuim overgoten met een laagje chocolade waar waarschijnlijk geen cacao aan te pas was gekomen. Maar goed “sometimes you win, sometimes you loose”.
Bij de Xenos had ik vandaag meer geluk met een zakje Zanzibar chocolaatjes voor 75 cent. Dit vierkante chocolaatje met een hazelnoot in het midden viel ook bij mijn collega’s in de smaak, want binnen twee uur was de zak leeggegeten. Ben benieuwd wat er nog meer te krijgen is op de obscure snoepmarkt en ik roep iedereen op zijn eigen ervaringen met me te delen. Ik ben namelijk, in het kielzog van K. ook al drie kilo kwijtgeraakt. Meer moet dat niet worden, dus ik word graag geïnspireerd tot het kopen van nog meer snoeptroep.


 

 Subscribe in a reader