zaterdag, juli 30, 2005

Stop and chat

“Larry is the new Jerry”. Kent u die uitdrukking? Zo ja, dan bent u waarschijnlijk ook een van die trouwe “Curb Your Enthousiasme” kijkers op dinsdagavond.
Waardeloos trouwens, om telkens ergens mee vergeleken te worden. Net als jonge veelbelovende acteurs die altijd maar weer gebracht worden als de nieuwe James Dean. Of muzikanten die de hemel in worden geprezen als de nieuwe Beatles of de nieuwe Oasis. Laatst las K. al in een van haar tijdschriften: “40 is the new 30”, als een geruststelling voor ons, eind-dertigers die de pensioengerechtigde leeftijd met rasse schreden ziet naderen.
Maar van de vergelijking tussen Seinfeld (Jerry) en Curb you Enthousiasme zal Larry David, de maker en hoofdpersoon van de serie, niet wakker liggen. Hij had Seinfeld namelijk ook geschreven en stond zelfs model voor George.
Deze serie, Curb your enthousiasm, is een nieuwe favoriet van mij. Citeerde ik voorheen al tot vervelens toe uit Seinfeld: deze serie zal waarschijnlijk tot nog meer inspiratie leiden.
Vanmiddag was het al raak. Ik had een Larry moment in het winkelcentrum Stadshagen, waar ik achtereenvolgens Lebrat en collega G tegenkwam. De laatste zat lekker op een bankje uit een bakje kibbeling te eten. Larry noemt dit soort momenten, mogelijke “Stop and Chat” momenten. Op het moment dat je onverwacht een bekende ontmoet beslis je in een nano seconde of je zal stoppen en chatten of niet. Larry kwam in de serie erg in de problemen toen hij op een gegeven moment besloot om geen “Stop and chat” te maken. De bekende die hij op dat moment tegenkwam, reageerde daar achteraf erg verontwaardigd over. Of Lebrat een zelfde reactie zal hebben weet ik niet. Ik was net bij hem op verjaardagsvisite geweest en Lebrat leek erg doelgericht op de supermarkt af te stappen. Hij liep daar volgens mij niet echt voor de gezelligheid.
Collega G. leek zichzelf nog meer afgesloten te hebben voor mogelijke “Stop and chats”. Hij was zo gefixeerd op zijn bakje gefrituurde vis, dat hij uit een andere wereld leek te ontwaken toen ik hem in het voorbijgaan groette. Zelfs al had ik willen stoppen en chatten, dan had ik G daar waarschijnlijk geen plezier mee gedaan.
Ik stel dus maar voor om een teken af te spreken voor die momenten dat je niet open staat voor een “Stop and chat”. Twee kuchjes in de rechtervuist of zo. Dan kan je daarna gewoon joviaal groeten en doorlopen. Mee eens?

6 Comments:

  • Tof idee..alleen erg onhandig in de Herfst ;-)

    By Anonymous Anoniem, at 31 juli, 2005  

  • mijn teken was hand opsteken en "hey" roepen. Ook ok?

    By Anonymous Anoniem, at 04 augustus, 2005  

  • Great work!
    [url=http://fjirslcd.com/hjcd/anle.html]My homepage[/url] | [url=http://qszbsjsc.com/jvki/hujy.html]Cool site[/url]

    By Anonymous Anoniem, at 14 november, 2006  

  • Good design!
    My homepage | Please visit

    By Anonymous Anoniem, at 14 november, 2006  

  • Good design!
    http://fjirslcd.com/hjcd/anle.html | http://fegpzbio.com/yibf/uxov.html

    By Anonymous Anoniem, at 14 november, 2006  

  • Hurrah, that's what I was seeking for, what a data! present here at this web site, thanks admin of this web page.
    http://foo.walterkuhlmanart.com/be-around-segelcharter-kroatien-have-fun-trip-croatia
    http://fs.northbrook28.net/groups/jsa/wiki/b750d/Yacht_Charter_Croatia_To_Get_Lavish_Calling_In_Water.html
    Here is my homepage localnews

    By Anonymous Anoniem, at 12 januari, 2013  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader