zaterdag, september 17, 2005

Sweet Sixteen

“Af en toe is het moeilijk terug te halen waarom je een bepaalde film goed vond.
Ik wist, bij het doorbladeren van de VPRO gids van de komende week, dat ik van deze film destijds erg onder de indruk was, maar ik kan me nu niet meer exact herinneren waarom.
Gelukkig laat ik af en toe een “post” achter op de MovieMeter. Mijn oordeel, na het zien van “Sweet Sixteen” was toen het volgende:

"Kan er niet helemaal bij dat iemand dit "voorspelbaar en uitgemolken" vindt. Maar goed, misschien zat je wel te wachten op een of andere fantastische plotwending. Dan moet je denk ik geen Ken Loach films gaan kijken. Deze films zijn films met een hart. Ken Loach neemt het in al zijn films op voor de lagere klassen en laat zien hoe moeilijk het is voor diegenen die al opgroeien in een bijna uitzichtloze situatie, om daaraan te ontsnappen, hoe goed hun bedoelingen soms ook zijn.
Goede film, echt een aanrader. Goed geacteerd ook, vooral door de hoofdrolspeler."


Voor diegenen die niet zitten te wachten op een film vol met vieze woorden: het woord “fuck” is in deze film 313 keer in variaties te beluisteren. De reden waarom deze film destijds werd verboden voor onder de achtien.


 

 Subscribe in a reader