zondag, juli 03, 2005

Independence Day

Nationale feestdagen in een ander land vieren valt niet mee. Dit weekend was het weekend van the fourth of July, Independence Day. Eigenlijk is het maandag pas 4 Juli, maar maandag wordt het niet zulk mooi weer en the fourth of July dient gevierd te worden met een barbecue. Dus vandaag lagen de spiesjes weer mooi op de grill, waren er genoeg koude biertjes en hadden we zelfs onze favoriete snacks tot onze beschikking (in K’s geval een zak Dorito’s en in mij Ben&Jerry’s “Half Baked”, de emmer ijs met de hoogste caloriedichtheid die je maar kunt bedenken)
Toch voelde het niet als een echte feestdag. De rest van het land doet niet mee met de feestelijkheden en er is geen afsluitend vuurwerk. Daarbij heeft K een boyfriend die niet helemaal gemotiveerd is voor het vieren van welke feestdag dan ook. Wat niet wil zeggen dat ik mijn best niet doe.
Gelukkig was er dit weekend een ballon-fiesta in Zwolle. Met een beetje fantasie kan dit misschien een beetje bijdragen aan een soort van feestelijk gevoel.(..U ziet; ik probeer er met alle macht toch nog wat van te maken). De vormen en kleuren van de immense balonnen waren in ieder geval indrukwekkend om te zien. Misschien dat ze het de volgende keer kunnen houden op 4 Juli en het dan af kunnen sluiten met een groots vuurwerk. Zou K. wel leuk vinden denk ik.


 

 Subscribe in a reader