donderdag, april 21, 2005

Slim

Nakker was vandaag wat uit z'n doen. Liep de hele dag wat neerslachtig rond en kon blijkbaar niet helemaal zijn draai vinden. De visites aan ons bureau om wat te ouwehoeren, waren dan ook wat minder frequent als anders. Aan het eind van de dag kwam hij een beetje los en reageerde quasi verongelijkt om mijn stukje van gisteren. Hoe kon ik de draak steken met de paus en de hele bombarie er omheen! "Beetje respect graag voor mijn religie waar ik helemaal niets mee aan doe", leek hij te zeggen. Ik was me van geen kwaad bewust. Ik had alleen blijk gegeven van mijn verwondering hoe de katholieken het voor elkaar hadden gekregen om met hun mix van mysterie en spektakel mijn aandacht voor een uur vast te houden. Daarbij zijn het ook nog eens slimme jongens die met hun vreemde rituelen de spotlights weer eens op zich gericht zien. Goede P.R. zou iemand een beetje popi kunnen zeggen. (dat doe ik dan maar niet, want "popi" is zo ongeveer het laatste waar ik mee geassocieerd wil worden).
Dat er nog meer mensen bezig zijn met het organiseren van een aansprekende religie, bewijst een oom van K. Samen met zijn vrouw heeft hij een kerk gesticht. Niet zomaar een kerk, maar eentje voor een speciale doelgroep: de Nascar racers. De Nascar is een soort reizend autorace circus, met mensen die van circuit naar circuit reizen om daar hun wedstrijden te racen en natuurlijk moet deze groep ook geestelijk gevoed worden. Elke dag hijsen K's oom en zijn vrouw en kinderen zich dus in hun favoriete denim kleding om de coureurs mentale steun te bieden. Nu wil ik de bedoelingen van K's oom niet meteen in twijfel trekken, maar het wekt wel erg de schijn dat hier iemand bezig is die van zijn hobby zijn beroep heeft willen maken. Om de boel een beetje draaiende te houden is het maar meteen een "non-denominational" kerk geworden, zodat elk geloof zich in deze kerk thuis kan voelen en zodat de boel niet meteen failliet gaat. Qua slimheid overtreft dit bijna de katholieke kerk. Dat maakt me benieuwd naar andere mogelijkheden tot het stichten van kerken. Misschien heeft Ajax wel een aalmoezenier nodig, of een kerk voor een filmstudio. Een beetje meereizen met de acteurs van Dreamworks. Wie stapt er in dat gat in de markt?

3 Comments:

  • Ja, jeetje, als zelfs Spongebob al een kerk heeft, waar moet je dan dat gaatje nog vinden :-)

    By Anonymous Anoniem, at 21 april, 2005  

  • Ben een beetje teleurgesteld in de keuze van het Vaticaan. Misschien wordt Simonis de volgende tussenpaus. En dat krenken van mijn geloof door deze blogger.

    Tja zou u daar niet neerslachtig van worden ?

    Maar het gaat alweer..(een beetje)

    By Anonymous Anoniem, at 22 april, 2005  

  • Hmm..mijn geloof in Spongebob wordt eerder vaster en groter...

    By Anonymous Anoniem, at 22 april, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader