zaterdag, maart 19, 2005

Genante Verhalen deel 2

Gisteren hadden we het plan opgevat om de film "Before Sunset" te huren. Deze film had juichende recensies gekregen en stond tot mijn verbazing nu al te huur in de videotheek. Het bijzondere aan deze film was dat het een soort opvolger was van een film die 10 jaar geleden uitgekomen was: "Before Sunrise". Het vervelende was, dat we die film nog niet gezien hadden, dus K. zei dat we eerst maar eens moesten kijken of ze dat eerste deel ook niet te huur hadden, zodat we ze achter elkaar konden kijken. Anders miste je misschien toch het een en ander.
Nu huren we meestal bij Video Europa, omdat ze daar de meeste keuze hebben en de DVD's er ook nog eens het goedkoopst zijn (€ 1,50). Maar af en toe wijken we nog wel eens uit naar MegaVideo, die weliswaar minder keuze heeft aan titels, maar waar je twee films voor 3 euro kan huren en ze dan voor 2 dagen thuis mag houden. Helaas staan er bij de meeste videotheken kinderen achter de kassa die van toeten nog blazen weten en je hoogstens de nieuwe film van Arnold Schwarzenegger kunnen aanwijzen. Ze hebben totaal geen verstand van films en toen ik bij MegaVideo vroeg of ze de film hadden die we zochten (dat eerste deel dus: Before Sunrise) mompelde het joch iets van "da week nie hoor", wat mijn hele beeld van videotheekmedewerkers nog even bevestigde.
Toch nog maar even naar Video Europa. Daar stond ook al zo'n net geslachtsrijpe puber met puistjes achter de kassa. Tegen beter in stelde ik toch mijn vraag maar even. Of zij misschien het eerste deel hadden van dat setje films en ik wees daarbij "Before Sunset" aan die netjes in het schap stond. Puber antwoordde daarop: "Dat is het eerste deel meneer". Ik lachte schamper en kon me er nog net van weerhouden om de jongen even over zijn bol te aaien. "Nee, dat is het eerste deel niet, het eerste deel is namelijk 10 jaar geleden uitgekomen en ik wil gewoon even weten of jullie dat nog in het assortiment hebben". Weer probeerde mr. Video Europa me er van te overtuigen dat dit toch echt het eerste deel was. Zo stonden we een tijdje tegenover elkaar: ik, die al zuchtend het jong probeerte te overtuigen dat hij er niets van snapte en hij die toch echt heel erg zeker wist dat deze film het orgineel was. Uiteindelijk liep ik even naar het schap om de film toch maar even beter te bekijken. Toen ik mijn hand uitstrekte viel opeens mijn oog op de titel: "Before Sunrise". Slik! Ja meneer, zei pukkel, met een sarcastische blik in zijn ogen; ze hebben deze film weer heruitgebracht. Het vervolg: "Before Sunset" draait op dit moment namelijk in de bioscopen. Ik heb hem zelf gezien; erg goeie film.
Terug op weg naar de film zei K. : "Schaam je je een beetje? Je nek is helemaal rood". Het enige wat ik kon verzinnen was: "Ik kom uit Texas".

6 Comments:

  • En, is de zon inmiddels toch weer verschenen aan de horizon?

    By Anonymous Anoniem, at 19 maart, 2005  

  • Kijk en dat is dan weer een voordeel van het ouder worden, dat soort dingen weet jij dan weer. Nu weet jij toch al 300 keer meer van films dan ik, dus ik ga je ook niet meer inhalen.

    By Anonymous Anoniem, at 20 maart, 2005  

  • Ach ja, het idee dat je ergens veel vanaf weet kan je dus ook in vervelende situaties doen belanden, zoals in dit geval in de videotheek.
    Je kunt beter gewoon goed zijn in je werk, daar heb je veel meer aan dan het opslaan van allerlei nutteloze informatie

    By Blogger ary, at 21 maart, 2005  

  • Dag lieve zoon, nu kom je al niet op de koffie en je begint ook nog minder stukjes te schrijven. Zo blijven wij niet op de hoogte hè.
    Groetjes aan K.

    je moeder

    By Anonymous Anoniem, at 21 maart, 2005  

  • Face it Ary,, je hebt een vette attitude. Vet Cool.. Fuck de vettevideotheekpukkelpubers Yeah !

    By Anonymous Anoniem, at 21 maart, 2005  

  • Dat kan nou wel zo zijn meneer Nakker, maar we moet in het begin allemaal het vak leren. U bent zeker bovenaan begonnen?

    By Anonymous Anoniem, at 21 maart, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader