zondag, maart 27, 2005

gekleurde pilletjes

Tsja, wat moeten we met Pasen? Weer zo'n feestdag die op een of andere manier gevierd moet worden. Ik had het plan opgevat om in ieder geval onze pastamachine een keer te gebruiken. Deze pastamachine had ik bij wijze van kerstpakket van mijn werkgever gekregen, maar had tot nu toe geen tijd (lees: geen zin) gehad om hem eens een keer te gaan gebruiken. Dus dat moest nu met Pasen maar eens een keer gebeuren.
Toch denk ik, als ik aan Pasen denk, niet in het bijzonder aan een lekker diner, maar meer aan een uitgebreid ontbijt. Dus kochten we vrijdag die broodmachine, die ons al wekenlang lag aan te staren bij de MediaMarkt. Zullen we hem kopen of niet? Meestal is de nieuwigheid van zulke gadgets er binnen een paar weken wel vanaf en belandt het apparaat ergens in een kast of op zolder. Maar het vooruitzicht van de geur van versgebakken brood als je wakker wordt, trok ons over de streep.
Naast versgebakken brood moesten er natuurlijk ook gekleurde eieren komen (volgens K. dan, ikzelf voorzag voornamelijk moeilijk gedoe in de keuken met bakjes gekleurd water), dus zochten we stad en land af naar gekleurde pilletjes die je in koud water kon oplossen om op die manier de eieren van een onnatuurlijk kleurtje te kunnen voorzien. Helaas was dit artikel in Zwolle niet zo prominent in de winkels aanwezig. K. vervloekte de hele middenstand in Nederland een paar keer en pas na 8 drogisterijen, 3 supermarkten en een speelgoedwinkel vonden we de tabletjes bij de D.A. in het winkelcentrum bij ons in de buurt.
Vanochtend was het dus zover. Na gisteravond tot vervelens toe de broodmachine te hebben uitgetest (we bakten zelfs een volkorenbrood met olijven en gedroogde tomaten) werden we vanochtend om negen uur wakker met de geur van versgebakken kaneelbrood. Vrolijk Pasen jongens! Het had nog iets vrolijker kunnen zijn als we ons ontbijt hadden kunnen uitstallen op onze nieuw aangeschafte tuinmeubels, maar die wens stellen we maar even uit tot volgend jaar.

3 Comments:

  • Pasen was voor jou gewoon een dag te laat, en iets te Noordelijk. Zaterdagochtend heb ik met zoon en oma zwetend doorgebracht in een gezellig stadje in het zuiden des lands...maar het ontbijt hadden we toen ook al op...helaas.. :-)

    By Anonymous Anoniem, at 27 maart, 2005  

  • leuk tuinsetje !

    By Anonymous Anoniem, at 27 maart, 2005  

  • Af en toe gaan we tegen beter weten in toch buiten zitten, op ons Praxis tuinsetje. Regenjas aan; dikke trui. De buren zullen wel denken...

    By Blogger ary, at 28 maart, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader