zondag, juli 15, 2007

Echt kut!

“Weet je wat ik nou zo ontzettend kut vind?”, zegt een meisje bij ons in de treincoupé tegen haar ouders, die net als ons op weg zijn naar het North Sea Jazz festival. “Als ze op het laatste moment het programma omgooien en ze artiesten opeens op een heel ander tijdstip laten optreden. Ontzettend kut is dat!” Haar ouders, die tegenover haar zitten lijken niet echt onder de indruk van de rondvliegende geslachtsdelen en geven hun postpuber gelijk. Waarmee meteen maar even wordt bewezen dat het woord “kut” in het dagelijks taalgebruik klaarblijkelijk een volkomen geaccepteerde krachtterm is geworden.
Nu wil ik niet meteen de moraalridder uithangen. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen en ook uit mijn mond valt wel eens een k-woord. Maar als je er eventjes goed bij nadenkt is het natuurlijk vreemd dat het vrouwelijk geslachtsdeel op deze manier wordt geassocieerd met iets dat vervelend is en te vermijden valt. En dat terwijl er veel k-woord gebruikers zijn die van dit specifieke gedeelte van het vrouwelijk lichaam normaal geen genoeg kunnen krijgen. Nogal inconsequent dus. Eigenlijk zou dit woord alleen maar gebruikt moeten worden in een positieve context, want dit lichaamsdeel geeft ons eigenlijk niets dan plezier en laten we voor de vervelende dingen dan maar een woord gebruiken dat verwijst naar iets echt vies. Poep of zo.
Echt poep dus, dat ze het programma van North Sea Jazz af en toe helemaal omgooien!
(Ja, ik weet het, het vereist wel enige oefening)

P.S. Wij zijn gisteren dus fijn naar het North Sea Jazz festival geweest en ik moet zeggen, het was echt kut! Voor herhaling vatbaar dus. (Hier. de foto’s)

Labels: ,

8 Comments:

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader