maandag, februari 07, 2005

Herken de homo!

Als iemand mij 30 jaar geleden had voorspeld dat ik mij op dinsdagavonds in het jaar 2005 zou verheugen op een show met de naam: "Herken de homo", had ik hem waarschijnlijk in zijn gezicht uitgelachen. Of meer waarschijnlijk; dan had ik hem nietszeggend aangekeken met mijn gezicht in de vorm van een vraagteken, want anno 1974 wist ik nog absoluut niet wat een homo was. Tot ver in mijn puberteit had ik het idee dat homoseksualiteit iets was voor mensen die wilden provoceren, die zonodig modern moesten doen. Nu ben ik opgevoed in de Gereformeerd Vrijgemaakte kring en die zijn meestal niet zo scheutig met dit soort informatie. Sexuele voorlichting is niet echt het sterkste punt van de gereformeerden en informatie over andere sexuele voorkeuren wordt al helemaal niet gegeven, waarschijnlijk bang dat je op een idee wordt gebracht.
Vandaag de dag krijgen we een show voorgeschoteld waarin een groep mannen dingt naar de gunst van een mooie dame, maar niet iedereen is hetero. Pas op! Het lekkere ding in kwestie mag, zoals gebruikelijk bij veel realityshows, wat cowboys wegstemmen om uiteindelijk over te blijven met de man van haar keuze. Mocht dit per ongeluk iemand zijn die nou niet precies haar sexuele voorkeur heeft, dan strijkt hij een miljoen dollar op en gaat zij naar huis met niets (zelfs geen partner).
Eigenlijk was ik van plan om een klein lansje voor deze show te gaan breken, want uiteindelijk kan je er best wel wat van leren. De lol is dat je met z'n tweeen op de bank zit te redetwisten over wie er homo is en wie niet. Wat je er van leert is dat de "gaydar" die je denkt te hebben, helemaal niet werkt en dat je mensen dus niet kan beoordelen naar hoe ze er uitzien en hoe ze zich gedragen. Daarbij is het met de introductie van de "metrosexueel" van tegenwoordig, met z'n make-up en fohn al helemaal moeilijk om de homo te herkennen. "Oordeelt niet" zou de moraal van de show kunnen zijn.
Erg leerzaam dus, maar waar eindigt dit nou helemaal. Ik hoorde dat ze in Amerika al bezig waren een show te bedenken met "midgets" (onze kleine medemens), die op zoek zouden moeten gaan naar een partner, waarbij ze uiteindelijk moeten kiezen tussen een mede-kleine-medemens en iemand van normale lengte. Op z'n minst bedenkelijk.
En "Who wants to marry a millionaire" hebben we al gehad. Wat hebben we daar van geleerd? Dat er een hele horde vrouwen is die liever voor het geld gaan dan voor de liefde.
Je kan er dus veel van leren, maar vooral ook dat de moraal van veel mensen tot een bedenkelijk niveau is gedaald.
Toch kan ik het niet laten om er elke dinsdagavond weer naar te kijken. Een collega van mij klaagt altijd over de dubbele moraal van de Gereformeerden. Misschien heb ik er wel wat van overgehouden.

2 Comments:

  • Hmm..misschien moest ik dan maar naar Zwolle komen om mee te kijken. Mag ik hier niet van husbie. Misschien is dat dan weer ontkenning...en dat is wellicht wel weer veel erger!

    By Anonymous Anoniem, at 08 februari, 2005  

  • Die met die witte hoed !

    By Anonymous Anoniem, at 21 februari, 2005  

Een reactie posten

<< Home


 

 Subscribe in a reader